News – Photos – Videos

Πριν βάλεις λουκέτο στην επιχείρησή σου, δοκίμασε αυτά τα 3 πράγματα…

Πριν βάλεις λουκέτο στην επιχείρησή σου, δοκίμασε αυτά τα 3 πράγματα…

Πριν βάλεις λουκέτο στην επιχείρησή σου, δοκίμασε αυτά τα 3 πράγματα…

Το να έχεις μια επιχείρηση στις μέρες μας είναι δύσκολη υπόθεση, καθώς τα έξοδα είναι πολλά αλλά οι πελάτες που μπαίνουν στο μαγαζί ή αυτοί τουλάχιστον που φέρνουν τζίρο είναι λίγοι. Φυσικά, αυτό είναι κατανοητό, καθώς η οικονομική κρίση και ύστερα η πανδημία δεν έχει αφήσει τις μικρές και μεσαίες τάξεις να «πάρουν ανάσα».

Αν, λοιπόν, νιώθεις ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και ο μόνος τρόπος να απαλλαγείς είναι να δηλώσεις χρεοκοπία και να κλείσεις την επιχείρησή σου, έχω να προτείνω 3 ενέργειες που ίσως να καταφέρουν να δώσουν μια νέα πνοή στην επιχείρησή σου.

  1. Επένδυσε στο προσωπικό

Είτε σου αρέσει είτε όχι το προσωπικό παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανοδική ή καθοδική πορεία μιας επιχείρησης. Οι υπάλληλοι είναι αυτοί που έρχονται σε επαφή με τον πελάτη, και γίνονται έτσι τα πρόσωπα της εταιρείας, και αυτοί είναι που είτε με το χαμόγελο, την ευγένεια και την σπιρτάδα τους καταφέρνουν να πείσουν εμμέσως έναν πελάτη να σας προτιμήσει ξανά είτε τους δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα και επιλέγουν κάποιον ανταγωνιστή.

Πώς θα βρεις το τέλειο προσωπικό; Ένας σύμβουλος διαχείρισης προσωπικού, όπως η Άννα Κονταράτου, θα μπορέσει να αναλάβει την πρόσληψη ατόμων ικανών να φέρουν εις πέρας τα καθημερινά καθήκοντα της εργασίας στην επιχείρησή σου, θα τους εκπαιδεύσει ώστε να ξέρουν πάντα ποιο είναι το σωστό να πράξουν και θα σιγουρεύεται ότι πάντα υπάρχει ένα όμορφο και αρμονικό εργασιακό περιβάλλον. Όταν το προσωπικό είναι χαρούμενο με τις συνθήκες εργασίες, αποδίδει πολύ πιο αποτελεσματικά στα καθήκοντά του.

  1. Πρόσεχε τι πληρώνεις

Εννοείται ότι αξίζει να «βάλεις το χέρι στην τσέπη» αν αυτό σημαίνει ότι λαμβάνεις ένα άριστης ποιότητας προϊόν ή υπηρεσία. Μαγαζιά που σιγουρεύονται ότι όλες οι εμπειρίες που σχετίζονται με την εταιρεία τους – από την είσοδο στο κατάστημα μέχρι την χρήση του προϊόντος – είναι εξαίσιες είναι αυτά που διαγράφουν μια αξιοζήλευτα πετυχημένη πορεία μέσα στο χρόνο. Αυτό που προτείνω είναι συχνά πυκνά να κάνεις μια έρευνα αγοράς για να είσαι βέβαιος ότι πληρώνεις την φθηνότερη τιμή για το καλύτερο προϊόν. Για παράδειγμα, έχεις τσεκάρει τα προγράμματα ρεύματος και φυσικού αερίου από την Watt+Volt; Αν το κάνεις, μπορεί να βρεις ένα πρόγραμμα που σου ζητάει λιγότερα χρήματα για τον ίδιο αριθμό κιλοβατώρων.

  1. Μπες δυναμικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακόμα και η κουτσή Μαρία έχει social media σήμερα. Είναι εύκολο να φτιάξεις και εσύ έναν λογαριασμό σε μια τέτοια πλατφόρμα, όπως είναι το Facebook ή Instagram, και να διαφημίζεις έτσι την επιχείρησή σου. Πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί ότι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να προσλάβεις έναν ειδικό, που ξέρει τι είδους αναρτήσεις θα τραβήξουν περισσότερα κλικς και που θα έχει τον χρόνο και την εμπειρία να φροντίζει ώστε να υπάρχει καθημερινή δραστηριότητα στο εταιρικό προφίλ. Παρόλα αυτά, ακόμα και ένας άνθρωπος, εσύ ή κάποιος υπάλληλος, αν ασχοληθεί για λίγο ερασιτεχνικά με αυτή την αρμοδιότητα, μπορεί σύντομα να δεις την πελατεία σου να αυξάνεται και τότε να μπορέσεις να προσλάβεις έναν ειδικό για αυτή μόνο την εργασία.