News – Photos – Videos

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ βγάζει στο «σφυρί» τα πάντα από το εστιατόριό του…

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ βγάζει στο «σφυρί» τα πάντα από το εστιατόριό του…

Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ πούλησε τον Ιούνιο το εστιατόριό του «La Fontaine Gaillon» στο Παρίσι και αποφάσισε να διαθέσει σε δημοπρασία στις 11 Ιουλίου ό,τι υπάρχει στο εσωτερικό του, από την κάβα έως τους φούρνους, όπως έγινε γνωστό από τον οίκο δημοπρασιών Ader.

Θα διαθέσει σε δημοπρασία όλο τον εξοπλισμό, από την κάβα έως τους φούρνους…

«Ο Ντεπαρντιέ έκανε τον κύκλο του ως προς αυτό», είπε ένας φίλος του στο AFP.

Με βαθμολογία 13/20 και με δύο σκούφους από τον γαστρονομικό οδηγό Gault et Millau, το εστιατόριο «La Fontaine Gaillon», δύο βήματα από το παλιό Χρηματιστήριο του Παρισιού διευθύνετο από τον σεφ Πασκάλ Λονιόν-Ντιβάλ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο 70χρονος Ντεπαρντιέ ανέθεσε στον οίκο δημοπρασιών την πώληση του εξοπλισμού και της κάβας του εστιατορίου που στεγάζεται μέσα σε ένα μέγαρο του 17ου αιώνα, κοντά στη συνοικία της Όπερας και των θεάτρων.

Πιατικά, μαχαιροπήρουνα, τραπέζια, πολυθρόνες και καρέκλες από κόκκινο βελούδο, μικροί μπουφέδες, τρόλεϊ, πολυέλαιοι, τραπεζομάντιλα, κουζινικά και grands crus κρασιά: συνολικά 250 αντικείμενα θα βγουν στο σφυρί στο εστιατόριο στις 11 Ιουλίου. Η κάβα έχει δεκάδες κρασιά Chateau Latour, Haut-Brion, Saint Emilion, Cote-Rotie και Meursault, η αξία των οποίων για κάθε φιάλη φθάνει έως τις 6.000 ευρώ.

Η δημοπρασία της επίπλωσης των μεγάλων ξενοδοχείων και των βραβευμένων εστιατορίων προσελκύει πάντα πολύ κόσμο: ερασιτέχνες έρχονται να αγοράσουν ένα αναμνηστικό από έναν μυθικό χώρο, επαγγελματίες θέλουν να ανανεώσουν τον εξοπλισμό του καταστήματός τους ή απλοί περίεργοι, υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι για τη δημοπρασία. Ο Ντεπαρντιέ είχε εγκαινιάσει το «La Fontaine Gaillon» το 2003 παρουσία πολλών προσωπικοτήτων, ανάμεσά τους ο Τζόνι Χαλιντέι.

Πηγή