News – Photos – Videos

Πως να γυμναστείτε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του lockdown

Πως να γυμναστείτε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του lockdown

Είτε είστε λάτρεις του γυμναστηρίου και της άθλησης, είτε συνηθίζετε να γυμνάζεστε πιο περιστασιακά, το να γυμναστείτε από την ασφάλεια του σπιτιού σας αποτελεί και τη μοναδική σας επιλογή εν μέσω lockdown. Μπορεί όμως να μην έχετε την σημαντική βοήθεια και την επίβλεψη ενός personal trainer στην Αθήνα, έχετε όμως όλα τα μέσα στη διάθεσή σας, για να καταφέρετε να διατηρήσετε τη φόρμα σας και μέσα στο σπίτι.

Θυμηθείτε πως ένας σημαντικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά όλη αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση του εγκλεισμού, είναι το να παραμείνετε δραστήριοι και ενεργοί. Πολλοί όμως αναρωτιούνται με ποιο τρόπο θα καταφέρουν να κρατήσουν ένα σταθερό και συνεχές πρόγραμμα γυμναστικής μέσα στο σπίτι τους. Ευτυχώς για εκείνους αλλά και για εσάς, αυτό είναι πιο εύκολο απ’ ό,τι μπορεί να πιστεύατε έως τώρα. Πάμε να ανακαλύψουμε μερικές πρακτικές συμβουλές σχετικά με το πως να παραμείνετε δραστήριοι εντός της οικίας σας.

Βρείτε προπονήσεις μέσω διαδικτυακών βίντεο και εφαρμογών. Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από δωρεάν βίντεο εκγύμνασης και προπόνησης. Από μαθήματα γιόγκα, σε online μαθήματα Zumba έως τις ασκήσεις αεροβικής που μπορείτε να κάνετε στην αυλή σας, όλα αυτά τα μαθήματα θα σας κρατήσουν ενεργούς και θα κρατήσουν τη διάθεσή σας στα ύψη. Δοκιμάστε αρκετές μεθόδους, ούτως ώστε να βρείτε το πρόγραμμα και τον εκπαιδευτή που εξυπηρετεί τις δικές σας ανάγκες. (Μπόνους πόντους εάν πείσετε και άλλα μέλη της οικογένειάς σας να συμμετάσχουν μαζί σας!)

Περπατήστε, τρέξτε ή κάντε ποδήλατο. Όλοι έχουν ανάγκη από λίγο καθαρό αέρα. Ακόμα και αν βρίσκεστε σε μια μεγαλούπολη με αυξημένη ποσότητα ρύπων. Βγείτε στο πεζοδρόμιο τη γειτονιάς σας και βγείτε για ένα σύντομο περπάτημα, βγείτε για τρέξιμο στο κοντινό πάρκο, ή κάντε ποδήλατο στις γύρω περιοχές. Εάν διακατέχεστε από μια καλύτερη φυσική κατάσταση θα μπορούσατε να επιλέξετε σημεία πιο “δύσκολα”, όπως είναι ένας κοντινός λόφος ή μια μεγαλύτερη απόσταση χιλιομέτρων, με σκοπό να ανεβάσετε τους καρδιακούς σας ρυθμούς με πιο έντονη άθληση.

Εστιάστε στις κινήσεις σωματικού βάρους. Τώρα είναι η ώρα να ενσωματώσετε ασκήσεις σωματικού βάρους στις προπονήσεις σας. Αυτές οι δοκιμασμένες και εφαρμοσμένες μυϊκές ασκήσεις περιλαμβάνουν ενέργειες όπως είναι τα push ups, τα squats, και τα planks, ανάμεσα σε άλλες. Είναι βολικές, αποδοτικές και πραγματικά δεν κοστίζουν τίποτα! Επιλέξτε μερικές διαφορετικές κινήσεις και δημιουργήστε μια ολοκληρωμένη μυϊκή προπόνηση, με  όσο το δυνατόν περισσότερες επαναλήψεις.

Παραγγείλετε φθηνό εξοπλισμό γυμναστικής στο διαδίκτυο. Οι μηχανές άσκησης μπορεί να είναι ακριβές αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές. Πράγματα όπως σχοινάκια, πτυσσόμενες ράβδους που προσαρμόζονται στα κουφώματα των θυρών, και ζώνες αντίστασης είναι αρκετά φθηνά αντικείμενα που μπορούν να σας προσφέρουν σημαντική υποστήριξη κατά τη διάρκεια των προπονήσεών σας και μπορείτε να τα αγοράσετε ηλεκτρονικά. Θα μπορούσατε επίσης να ρωτήσετε αν άλλα μέλη της οικογένειας σας ή κάποιοι σας κοντινοί γείτονες έχουν στην κατοχή τους κάποιους παλιούς αλτήρες ή μπάρες που δεν χρησιμοποιούν πλέον, που θα μπορούσατε εσείς οι ίδιοι να χρησιμοποιήσετε κατα την προπόνησή σας.

Χρησιμοποιήστε αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι σας. Όταν γυμνάζεστε από το σπίτι σας, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε και τη δημιουργικότητα σας. Το ανεβοκατέβασμά σας στις σκάλες του υπογείου, η χρήση μιας καρέκλας για τις ασκήσεις των βυθίσεων σας ή η χρήση ενός γαλονιού νερού ως βάρος, αποτελούν αρκετά δημιουργικούς τρόπους για να γυμναστείτε με αποτέλεσμα και χωρίς κανένα επιπρόσθετο κόστος. Ακόμη και τα άλματά σας πάνω από ένα κουτί παπουτσιών μερικές φορές μπορεί να είναι μια γρήγορη και αποτελεσματική αερόβια άσκηση.