News – Photos – Videos

Πηνελόπη Δάφνη: Μια ισχυρή παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση του Βύρωνα

Πηνελόπη Δάφνη: Μια ισχυρή παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση του Βύρωνα

Το μέλλον του πολιτισμού κερδίζεται στον Βύρωνα με τον αυριανό Δήμαρχο Μίλτο Μπαντή και την επί χρόνια αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πηνελόπη Δάφνη με την παράταξη «Μαζί για τον Βύρωνα»

Η Πηνελόπη Δάφνη είναι πασίγνωστη στο χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικά στους Βυρωνιώτες.

Επί 12 χρόνια ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού έχει καθιερώσει τις «Γειτονιές Πολιτισμού» και έχει γεμίσει τις πλατείες του Βύρωνα με χαρούμενους ανθρώπους γεμάτους αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για τη ζωή! Η Πηνελόπη κατεβαίνει και σε αυτές τις Δημοτικές Εκλογές με τον Μίλτο Μπαντή με σκοπό να συνεχίσει να προσφέρει τα πάντα στην πόλη που ζει και αγαπάει τόσα χρόνια!

Δείτε το κάλεσμα που κάνει στον κόσμο και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει!

Φίλες & Φίλοι,

Βασικός στόχος του συνδυασμού μας «Μαζί για τον Βύρωνα», είναι η βελτίωση της καθημερινότητας σε κάθε γωνιά του δήμου μας, σε κάθε συνοικία και σε κάθε γειτονιά του. Γι αυτό και στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26 Μάιου, εμείς και συνακόλουθα κι εγώ σαν ενεργό μέλος της παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα», θα καταθέσουμε για μια ακόμη φορά ολόκληρη την ψυχή μας.

Ο Βύρωνας είναι η πόλη μας όχι μόνο γιατί ζούμε εδώ, αλλά γιατί η διάθεση να την κάνουμε όλο και πιο όμορφη, μας δίνει δύναμη για ζωή. Γιατί όταν πιστεύεις σε κάτι και επενδύεις σ αυτό, εκείνο με τη σειρά του σε ανταμείβει. Η πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα κοινά αλλά και το έργο που έχω επιτελέσει με αιχμή τον Πολιτισμό επί 12 χρόνια ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού αλλά και σαν Δημοτική Σύμβουλος μέχρι σήμερα, είναι σε όλους γνωστά.

Για μένα το φεστιβάλ «στη Σκιά των Βράχων» ήταν και παραμένει ένα προσωπικό στοίχημα προβολής της πόλης μου. Το ίδιο ισχύει και για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις «Γειτονιές Πολιτισμού», που επί των ημερών μου καθιερώθηκαν και αγαπήθηκαν από εσάς, κάνοντας την τέχνη να ξεφύγει από τα στενά της όρια.
Να βγει στο δρόμο, τα πάρκα, την πλατεία γεμίζοντας τον Βύρωνα με μουσική και γέλια για μικρούς και μεγάλους, κάνοντας τις καλοκαιρινές μας νύχτες, ένα ατελείωτο πανηγύρι για όλους.

Τέλος, θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής προσφοράς στην πόλη μου, το Παιδικό Φεστιβάλ με τη σημερινή του μορφή, που ευαισθητοποιεί και γνωρίζει κάθε μορφή τέχνης στα μικρά Βυρωνιωτόπουλα, δημιουργώντας ένα φυτώριο μελλοντικών καλλιτεχνών, διανοούμενων, σκεπτόμενων πολιτών μα πάνω από όλα καλλιεργημένων ανθρώπων.

…για να είναι ο πολιτισμός στην καθημερινότητας μας!

Αυτό το μότο, που ορισμένοι θα το αποκαλούσαν πολιτική λεζάντα .. νομίζω πως έχει αποδειχτεί ότι είναι πεποίθηση όλων αλλά και το μεγάλο ζητούμενο για τον καθημερινό πολιτισμό και τον πολιτικό ρεαλισμό που πρεσβεύουμε. Αγαπώ τον Βύρωνα και πιστεύω ότι μπορεί να εξελιχθεί προς το καλύτερο. Θεωρώ ότι όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε μικρές πινελιές πολιτισμού και να κάνουμε την καθημερινότητα μας καλύτερη και ποιοτικότερη.

Μένω πιστή στην άποψη που είχα από την πρώτη μέρα ενασχόλησης μου με τα κοινά, ότι όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια πόλη σε ένα συνεχές πάρε-δώσε ψυχής και ιδεών, πολιτισμού και τέχνης, χωρίς ημερομηνία λήξης. Μια πόλη που θα δίνει σε όλους την ευκαιρία να απολαμβάνουν – κόντρα σε κάθε κρίση εποχής – την τέχνη σε όλες της τις μορφές. Μια πόλη γεμάτη μουσική, ζωγραφιές, παιδικά χαμόγελα, μια πόλη σε διαρκή κίνηση και ανοιχτή στις σύγχρονες πολιτιστικές τάσεις.

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον Μίλτο, που μετέτρεψε τις όποιες ανασφάλειες και φόβους μου σε ορμή και θέληση για έργο, σε μια ουσιαστικά νέα σελίδα για τον Βύρωνα που θα ανοίξει σύντομα. Στις 26 Μαΐου επιλέγουμε δήμαρχο τον ΜΙΛΤΟ ΜΠΑΝΤΗ, τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, που σ αγκαλιάζει με τα μάτια και σε δυναμώνει με την σταθερότητα του, το ήθος του και την πραότητα του.

17 χρόνια τώρα με την ψήφο σας προσπάθησα για να γίνει ο «Βύρωνας πόλη της ζωής μας». Σήμερα ζητώ την στήριξη σας για να δουλέψω και πάλι «για την Πόλη μας, για τη γειτονιά μας, για τα παιδιά μας. Όλοι μαζί να σηκώσουμε ανάστημα, να πάμε τον Βύρωνα ένα βήμα μπροστά!

Μαζί για τον Βύρωνα, να συν-εργαστούμε σε αυτή την μάχη με κοινό σχέδιο, όραμα και αποφασιστικότητα. Για έναν Δήμο Ζωντανό, για έναν Δήμο Όμορφο, για έναν Δήμο Ποιοτικό. Όλοι ΜΑΖΙ για τον Δήμο των ΟΝΕΙΡΩΝ μας!

Πηγή