Alexa
Σήμερα Εορτάζουν
Δεναχίς, Δεναχίδα

Ορθόδοξη Θρησκευτική Εορτή

Ταλιατέλες με πικάντικη σάλτσα από λουκάνικα

Ταλιατέλες με πικάντικη σάλτσα από λουκάνικα

Τις θερμίδες πολλοί εμίσησαν, τη μακαρονάδα ουδείς. Ειδικά την συγκεκριμένη, Ταλιατέλες με πεντανόστιμη σαλτσούλα με κιμά από λουκάνικο.

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες ή μακριές χυλοπίτες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
500γρ. λουκάνικα χωριάτικα με πράσο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό, ξηρό
400γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
5 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
100γρ. κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια + λίγη επιπλέον τριμμένη για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Χαράζετε με κοφτερό μαχαίρι το περίβλημα από τα λουκάνικα, το τραβάτε και το αφαιρείτε. Κόβετε το εσωτερικό σε κομμάτια και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

Σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και όταν μαλακώσει προσθέτετε το ψιλοκομμένο λουκάνικο. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του και σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη κι ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα κυβάκια της κεφαλογραβιέρας.

Όσο ετοιμάζετε τον κιμά βράζετε παράλληλα και τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, τα στραγγίζετε, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε.

Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε πιάτα και σερβίρετε τη σάλτσα κιμά από πάνω. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με επιπλέον τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Copyright © 2015 FeelFamous.gr, All rights Reserved. Designed and Developed with by Squared Circle Advertising Squared Circle

Now on Air @ FeelFamous Radio