Alexa
Σήμερα Εορτάζουν
Θέκλα, Κόπρος, Μυρσίνη, Μυρτώ, Περσεφόνη, Πέρσης, Πέρση

Ορθόδοξη Θρησκευτική Εορτή

Σουβλάκι με κοτόπουλο και αγκινάρες

Σουβλάκι με κοτόπουλο και αγκινάρες

Τα σουβλάκια φτιαγμένα εναλλακτικά, όχι με κλασικούς συνδυασμούς λαχανικών αλλά με αγκινάρες.

Υλικά

  • 500γρ. φιλέτο κοτόπουλου
  • 4 μεγάλες αγκινάρες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού χαρίσσα
  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αραβικά πιτάκια για σερβίρισμα

Διαδικασία

Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλου σε κύβους 2,5 εκατοστών. Ανακατεύετε τη χαρίσσα με το γιαούρτι και το σκόρδο και μαρινάρετε το κοτόπουλο για 20-30 λεπτά.

Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις κόβετε στα τέσσερα και τις περνάτε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Περνάτε εναλλάξ το κοτόπουλο και τις φέτες αγκινάρας σε καλαμάκια για σουβλάκια.

Χτυπάτε στο γουδί το ψωμί και προσθέτετε τον κόλιανδρο και το ελαιόλαδο. Αλείφετε τις αγκινάρες με το μίγμα. Ψήνετε τα σουβλάκια για 15-20 λεπτά περίπου στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με αραβικά πιτάκια.

Πηγή: olivemagazine.gr

Copyright © 2015 FeelFamous.gr, All rights Reserved. Designed and Developed with by Squared Circle Advertising Squared Circle

Now on Air @ FeelFamous Radio