Alexa
Σήμερα Εορτάζουν
Αχιλλέας, Δούκισσα, Ελισάβετ, Ελίζα

Ορθόδοξη Θρησκευτική Εορτή

Σοκολατένια υγρά κεκάκια με ελαφριά κρέμα χωρίς ζάχαρη

Σοκολατένια υγρά κεκάκια με ελαφριά κρέμα χωρίς ζάχαρη

Αποφεύγετε τη ζάχαρη αλλά δεν χρειάζεται να αποφεύγετε και όλα τα γλυκά. Ειδικά αυτό το σοκολατένιο κέικ με την υγρή καρδιά θα το λατρέψετε. Γευστική έκπληξη τα ρεβίθια που αντικαθιστούν το αλεύρι!

Υλικά

Για το κέικ

    • 250γρ. ρεβίθια βρασμένα και πολτοποιημένα
    • 2 αβγά
    • 2 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο
    • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
    • 1½ κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
    • 2 κουτ. γλυκού στέβια
    • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • 200γρ. σοκολάτα άγλυκη, λιωμένη
    • 150γρ. καρύδια (προαιρετικά)
    • 2 κουτ. γλυκού ρούμι
    • αλάτι

Για την κρέμα

  • 500ml κρέμα γάλακτος άγλυκη
  • 50γρ. μέλι
  • λίγη στέβια ή ξύσμα από άγλυκη σοκολάτα για τη διακόσμηση

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το κέικ: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Χτυπάτε στο μίξερ τον πολτό των ρεβιθιών, τα αβγά, τον καφέ, το ηλιέλαιο και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν κρέμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη στέβια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτετε στο μίγμα των ρεβιθιών. Στο τέλος προσθέτετε τη σοκολάτα, τα καρύδια (αν χρησιμοποιήσετε), το ρούμι και ανακατεύετε.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι με υποδοχές για μάφινς ή μία τετράγωνη φόρμα διαστάσεων 20εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για περίπου 10 λεπτά τα κεκάκια.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μέλι, μέχρι να γίνουν μία ελαφριά σαντιγί. Σερβίρετε τα κεκάκια με μια κουταλιά κρέμα από δίπλα, πασπαλίζετε με λίγη στέβια ή ξύσμα σοκολάτας και σερβίρετε.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

H στέβια είναι πολύ πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, οπότε τη βάζετε πάντα σε πολύ μικρή ποσότητα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Copyright © 2015 FeelFamous.gr, All rights Reserved. Designed and Developed with by Squared Circle Advertising Squared Circle

Now on Air @ FeelFamous Radio