Alexa
Σήμερα Εορτάζουν
Αρης, Ευστράτιος, Ευστρατία, Λουκάς, Λουκία, Ιουβενάλιος, Ιουβεναλία

Ορθόδοξη Θρησκευτική Εορτή

Σαλάτα με μαρούλι, αβγά και αβοκάντο

Σαλάτα με μαρούλι, αβγά και αβοκάντο

Μια δροσερή σαλάτα, που στέκεται μόνη της και ως ελαφρύ γεύμα.

Υλικά

    • 2 σγουρά μαρούλια, πλυμένα, στεγνά, κομμένα σε μέτρια κομμάτια με το χέρι
    • 2 πορτοκάλια, χωρισμένα στις φέτες τους
    • 1 αβοκάντο, καθαρισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες (τις ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν)
    • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξεπλυμένη, στραγγισμένη
    • 6-7 ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, σε λεπτές φέτες
    • 1 φλιτζάνι πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες

Για τη βινεγκρέτ:

  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μπολάκι χτυπάτε με το πιρούνι τη μουστάρδα με το χυμό πορτοκαλιού, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτετε σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπώντας ασταμάτητα, μέχρι να φτιάξετε μια βινεγκρέτ λεία και απαλή.

Για τη σαλάτα: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύετε τα μαρούλια, τις φέτες του πορτοκαλιού, το αβοκάντο, την κάππαρη, τα ραπανάκια και τις πιπεριές Φλωρίνης. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ την ώρα που θα σερβίρετε και ανακατεύετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

Copyright © 2015 FeelFamous.gr, All rights Reserved. Designed and Developed with by Squared Circle Advertising Squared Circle

Now on Air @ FeelFamous Radio