Alexa
Σήμερα Εορτάζουν
Γεράσιμος, Αλκιβιάδης, Διομήδης, Σαράντης, Σεραφείμ 2η, Σταμάτης 2η, Σταματία 2η, Απόστολος 2η, Αποστολία 2η, Πολίνα 2η

Ορθόδοξη Θρησκευτική Εορτή

Πικάντικα σουβλάκια γαλοπούλας με ντοματίνια

Πικάντικα σουβλάκια γαλοπούλας με ντοματίνια

Καθημερινές ή σε κυριακάτικο BBQ τα σουβλάκια είναι σταθερή αξία αγαπητή σε μικρούς και μεγάλους. Εδώ συνδυάζουμε το κρέας της γαλοπούλας με ζουμερά ντοματίνια και μια ωραία σάλτσα με κατίκι Δομοκού.

Υλικά

    • 400γρ. φιλέτο γαλοπούλας, σε κύβους
    • μερικά ντοματίνια

Για τη μαρινάδα

    • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
    • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
    • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
    • 1 κουτ. γλυκού έτοιμο μίγμα για ψητά πουλερικά
    • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 6 κουτ. σούπας κατίκι Δομοκού
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1-2 κουτ. σούπας μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο ή καγιέν

Διαδικασία

Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο ή πλαστικό μπολ και βυθίζετε μέσα τους κύβους της γαλοπούλας. Μαρινάρετε για 1 ώρα ανακατεύοντας κάθε τόσο. Στο μεταξύ αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ.

Περνάτε τα κομμάτια γαλοπούλας σε σούβλες, φροντίζοντας να είναι σκεπασμένα με τη μαρινάδα, ενώ ανάμεσά τους παρεμβάλλετε ντοματίνια.

Τοποθετείτε τα σουβλάκια σε ζεστή ψησταριά, γυρίζοντάς τα ανά διαστήματα μέχρι να ψηθούν αλλά να παραμείνουν τρυφερά.

Τα σερβίρετε αμέσως με τη σάλτσα που ετοιμάσατε, συνοδεία μιας χωριάτικης σαλάτας με τα λαχανικά και τη φέτα κομμένα σε μικρά κυβάκια, σερβιρισμένα σε χαμηλά ποτήρια.

Πηγή: olivemagazine.gr

Copyright © 2015 FeelFamous.gr, All rights Reserved. Designed and Developed with by Squared Circle Advertising Squared Circle

Now on Air @ FeelFamous Radio