Alexa
Σήμερα Εορτάζουν
Ελευθέριος, Ελευθερία, Ανθή, Σύλβια, Σωσάνα

Ορθόδοξη Θρησκευτική Εορτή

Κοτόπουλο με μανιτάρια, μήλα και κάρι

Κοτόπουλο με μανιτάρια, μήλα και κάρι

Το κοτόπουλο με μανιτάρια ή φρούτα είναι από τους πιο νόστιμους συνδυασμούς. Για να μην μπαίνετε σε διλήμματα, αυτή η συνταγή τα συνδυάζει, ενώ προσθέτετε και κάρι που του δίνει μια εξωτική νότα και το απογειώνει γευστικά.

 

Υλικά

  • 800γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλο, σε κύβους
  • 1 πακέτο μανιτάρια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
  • 2 ξινόμηλα σε κύβους (στο μέγεθος του κοτόπουλου)
  • 1 κουτ. σούπας κάρι (καυτερό ή απλό)
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
  • ½ φλιτζάνι κουκουναρόσπορους καβουρδισμένους
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, χοντροσπασμένα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε βαρύ και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το κάρι και ανακατεύετε ώστε να καβουρδιστεί ελαφρά. Ρίχνετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε καλά από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε όλα μαζί για μερικά λεπτά. Σβήνετε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί, σκεπάζετε το τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το φαγητό για 20 λεπτά, προσέχοντας να μη στεγνώσει η σάλτσα του. Προσθέτετε τα μήλα, τις σταφίδες, τους κουκουναρόσπορους και τα αμύγδαλα.

Αφήνετε το φαγητό στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμα, προσθέτετε το μέλι, ανακατεύετε και σερβίρετε μαζί με βρασμένο ρύζι basmati.

Πηγή: olivemagazine.gr

Copyright © 2015 FeelFamous.gr, All rights Reserved. Designed and Developed with by Squared Circle Advertising Squared Circle

Now on Air @ FeelFamous Radio