Alexa
Σήμερα Εορτάζουν
Μαρίνα, Μαρίνος

Ορθόδοξη Θρησκευτική Εορτή

Χανιώτικο κατσικάκι ψητό με χυμούς εσπεριδοειδών

Χανιώτικο κατσικάκι ψητό με χυμούς εσπεριδοειδών

Τα Χανιά παράγουν άφθονα εσπεριδοειδή και επόμενο είναι τα παραδοσιακά φαγητά τους να αρωματίζονται με αυτά. Εδώ σας παρουσιάζουμε μια παραλλαγή της συνταγής της Μαρίας Περάκη από τα Χανιά για κατσικάκι.

Υλικά

  • 1½ κιλά κατσικίσιο μπούτι χωρίς κόκαλο, σε μερίδες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, σε χοντρές φέτες
  • 5-6 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο ή 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό
  • 300ml χυμό ανάμικτο από πορτοκάλι, λεμόνι και νεράντζι ή μανταρίνι
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Πλένετε και στραγγίζετε το κρέας, πασπαλίζετε τα κομμάτια με αλατοπίπερο και τα τοποθετείτε σε φαρδύ σκεύος. Σκορπίζετε από πάνω το σκόρδο, το κρεμμύδι και το θυμάρι.

Αναμιγνύετε τους χυμούς με το κρασί και τα ρίχνετε πάνω από το κρέας ώστε να καλυφθούν τα κομμάτια. Βάζετε το σκεύος σκεπασμένο στο ψυγείο να μαριναριστεί για 8 ώρες τουλάχιστον.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Γυρίζετε το κρέας μαζί με όλα τα υλικά σε ταψί, το περιχύνετε με το λάδι και το βούτυρο και προσθέτετε 1½ φλιτζάνι νερό.

Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 1½ ώρα περίπου. Ελέγχετε το ζωμό κατά διαστήματα και, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο καυτό νερό. Πρέπει να μείνει με περίπου ενάμισι φλιτζάνι σάλτσα στο τέλος. Αν είναι πολύ αραιή, την πήζετε με λίγο κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό.

Σερβίρετε το φαγητό με χυλοπίτες πασπαλισμένες με τριμμένη κρητική γραβιέρα ή ανθότυρο. Προσφέρετε τη σάλτσα του φαγητού ξεχωριστά.

Πηγή: olivemagazine.gr

Copyright © 2015 FeelFamous.gr, All rights Reserved. Designed and Developed with by Squared Circle Advertising Squared Circle

Now on Air @ FeelFamous Radio