Alexa
Σήμερα Εορτάζουν
Αναστάσιος και Αναστασία 2η, Τιμόθεος, Τιμοθέα

Ορθόδοξη Θρησκευτική Εορτή

Μπαρμπούνια με πορτοκάλια και ελιές

Μπαρμπούνια με πορτοκάλια και ελιές

Μια εύκολη συνταγή για μπαρμπούνια, που θα αγαπήσετε χάρη στην υπέροχη γεύση της αλλά και το μοναδικό της άρωμα.

Υλικά

  • 12 μικρά μπαρμπούνια (ή 8 μέτρια)
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια (χοντρές λωρίδες)
  • 200γρ. ελιές θρούμπες
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 400γρ. ντοματίνια
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ από λιαστές ντομάτες
  • 6-8 σπόρους καρδάμωμο
  • 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι

Διαδικασία

Ζεσταίνετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε ελαφρά τα ντοματίνια. Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, τον πελτέ από λιαστές ντομάτες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 5-10 λεπτά.

Καθαρίζετε τα μπαρμπούνια, τα αλατίζετε και τα αλευρώνετε. Τα τηγανίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Τα τοποθετείτε στη σάλτσα με τα ντοματίνια (προσεκτικά για να μη διαλυθούν τα ψάρια), ρίχνετε το καρδάμωμο, τις ελιές και το βασιλικό. Σιγοβράζετε με κλειστή την κατσαρόλα για 10-15 λεπτά.

Σερβίρετε τα μπαρμπούνια σε πιάτα συνοδεύοντας με άγριο ρύζι.

Πηγή: olivemagazine.gr

Copyright © 2015 FeelFamous.gr, All rights Reserved. Designed and Developed with by Squared Circle Advertising Squared Circle

Now on Air @ FeelFamous Radio