Alexa
Σήμερα Εορτάζουν
(Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή

Ορθόδοξη Θρησκευτική Εορτή

Μπακαλιάρος μπιάνκο

Μπακαλιάρος μπιάνκο

Το μπιάνκο (λεμονάτο ψάρι) είναι ένα λιτό αλλά μοναδικό φαγητό της Κέρκυρας! Μπορεί να έχει ελάχιστα υλικά αλλά υπόσχεται την πιο νόστιμη, μελωμένη γεύση. Δείτε πώς να ξαρμυρίσετε τον υγράλατο μπακαλιάρο

Υλικά

  • 6 μερίδες μπακαλιάρο φιλέτο, ξαρμυρισμένο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Ξεφλουδίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες σε χοντρά, ομοιόμορφα κομμάτια. Καθαρίζετε τα σκόρδα και τα κόβετε σε φέτες.

Σε μια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά τοποθετείτε σε στρώσεις τις πατάτες, τα σκόρδα και τα φιλέτα του ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου. Πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τον χυμό από 1 λεμόνι.

Προσθέτετε 250 ml νερό και μόλις το φαγητό πάρει βράση χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τo σιγοβράζετε για περίπου 40 λεπτά.

Πριν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτετε τον χυμό 1-2 λεμονιών ανάλογα με την οξύτητά τους. Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει παντού ο χυμός και πασπαλίζετε με λίγο επιπλέον πιπέρι και τον μαϊντανό. Σερβίρετε το μπιάνκο με λεμόνι, φρέσκο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο ακόμη.

Πηγή: olivemagazine.gr

Copyright © 2015 FeelFamous.gr, All rights Reserved. Designed and Developed with by Squared Circle Advertising Squared Circle

Now on Air @ FeelFamous Radio