News – Photos – Videos

11 φορές που οι στυλίστες τα έκαναν θάλασσα

11 φορές που οι στυλίστες τα έκαναν θάλασσα

Παρόλο που υπάρχουν δεκάδες επαγγελματίες που ασχολούνται με την εμφάνιση των χαρακτήρων που υποδύονται οι ηθοποιοί, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν γίνει λάθη.

Στη σημερινή λίστα συγκεντρώσαμε μερικά από αυτά τα λάθη που συναντήσαμε σε δημοφιλείς ταινίες στον κινηματογράφο.

Gone with the Wind
Ανεξάρτητα από το πόσο μοντέρνα παρουσιάστηκε η Scarlett O’Hara στο φιλμ Gone with the Wind, θα ήταν αδύνατο να μπορέσει προβλέψει τις τάσεις της μόδας τόσες δεκαετίες νωρίτερα. Το διάσημο κόκκινο φόρεμα της με φτερά και στρας δεν έχει καμία σχέση με τη μόδα του Εμφυλίου Πολέμου και ήταν περισσότερο εμπνευσμένο από το στυλ της δεκαετίας του 1930 και του 1940.

Legends of the Fall
Προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια ρομαντική εμφάνιση, οι στυλίστες της ταινίας Legends of the Fall, αγνόησαν τα ιστορικά γεγονότα. Ο χαρακτήρας του Brad Pitt έχει όμορφα ξανθά μαλλιά και γένια, αλλά αυτή η εμφάνιση δεν ήταν αποδεκτή τη δεκαετία που λάμβαναν χώρα τα γεγονότα του φιλμ. Οι περισσότεροι άνδρες επέλεγαν το μουστάκι και είχαν πάντα τα μαλλιά τους κοντά.

King Arthur
Η ταινία King Arthur τοποθετείται χρονικά στον πέμπτο αιώνα και οι στυλίστες επέλεξαν να φορέσουν στους ιππότες βαριές μεταλλικές πανοπλίες. Μέχρι τον δέκατο τέταρτο αιώνα όμως οι πανοπλίες αυτές ήταν κατασκευασμένες από δέρμα και μόνο οι ταχυδρόμοι φορούσαν μεταλλικές.

Harry Potter and the Order of the Phoenix
Το Harry Potter and the Order of the Phoenix εξελίσσεται τη δεκαετία του ’90 και τα ρούχα φαίνονται αρκετά ακριβή, ωστόσο, υπήρχαν και λάθη. Ο Dudley Dursley για παράδειγμα φοράει ένα σορτς G-Unit, μια μάρκα που δημιουργήθηκε από τον 50 Cent το 2003.

Hello, Dolly!
Η ταινία μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα, όπου δεν υπήρχε τέτοιο χτένισμα, μακιγιάζ ματιών και φυσικά λιπ γκλος. Όπως και να έχει, το Hello, Dolly! με την Barbra Streisand πήρε 3 Όσκαρ και θεωρείται μέχρι σήμερα μια σπουδαία ταινία.

Queen Margot
Κατά τη διάρκεια του φιλμ, οι γυναίκες φορούν όμορφα φορέματα με ανοιχτούς ώμους. Φαίνονται υπέροχα, αλλά τον δέκατο έκτο αιώνα, οι γυναίκες φορούσαν πάντα μέσα από τα φορέματα ένα ακόμα ένδυμα που κάλυπτες τους ώμους και που τις προστάτευε από τον κρύο και τον ιδρώτα.

The Danish Girl
Η κορυφαία ταινία The Danish Girl τοποθετείται στο 1926, αλλά στο πρώτο μισό του φιλμ, τα ρούχα που βλέπουμε δεν έχουν σχέση με τη δεκατία του 1920.

A Dangerous Method
Σε μια σκηνή του A Dangerous Method, η Keira Knightley εμφανίζεται φορώντας μόνο τον κορσέ της. Αυτό όμως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους κανόνες που συνόδευαν τη χρήση του συγκεκριμένου ρούχου. Μια γυναίκα δεν θα φορούσε ποτέ σκέτο κορσέ.

Mary Queen of Scots
Στο Mary Queen of Scots, τα σκουλαρίκια που φορούσε η Saoirse Ronan δεν υπήρχαν καν στη Σκωτία του 16ου αιώνα.

Pride & Prejudice
Το ρομαντικό δράμα του 2005 βασίστηκε στο κλασικό μυθιστόρημα της Jane Austen, το οποίο δημοσιεύθηκε το 1813. Το βιβλίο μας δίνει την ευκαιρία να φανταστούμε τους χαρακτήρες καθώς και τα κοστούμια τους. Στην έκδοση της ταινίας, η Lizzie, την οποία έπαιξε η Keira Knightley, φοράει λαστιχιένες μπότες Wellies. Αυτές οι μπότες όμως δεν υπήρχαν εκείνη την εποχή και φτιάχτηκαν 40 χρόνια μετά.

Pearl Harbor
Η ταινία που αφηγείται την ιαπωνική αεροπορική επίθεση στο Περλ Χάρμπορ το 1941, δείχνει τις γυναίκες να φοράνε φούστες χωρίς κάλτσες. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε περίπτωση να εμφανιστεί μια γυναίκα με γυμνά πόδια.

Πηγή