News – Photos – Videos

Μία καλλονή από την Κρήτη είναι η αεροσυνοδός της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας

Μία καλλονή από την Κρήτη είναι η αεροσυνοδός της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας

Μία καλλονή από τη Σητεία της Κρήτης είχε το βράδυ της Τρίτης καλεσμένη στην εκπομπή της, «Μετά τα μεσάνυχτα» η Ελεονώρα Μελέτη. Μόνο που η Κυριακή Κατσογρεσάκη είχε μία ενδιαφέρουσα ιστορία την οποία μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό.

Η Κυριακή Κατσογρεσάκη μίλησε για τη χλιδή που ζει στο παλάτι και τη μοναδική εμπειρία που βιώνει

Είναι η προσωπική αεροσυνοδός της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και είχε πολλά να εκμυστηρευτεί από την επαγγελματική εμπειρία που βιώνει, τα τελευταία χρόνια. Η όμορφη Κρητικιά αναφέρθηκε στις δοκιμασίες που χρειάστηκε να περάσει προκειμένου να πάρει τη θέση της αεροσυνοδού ενώ αποκάλυψε το αυστηρό πρωτόκολλο εχεμύθειας που ακολουθεί. Περιγράφοντας την απόλυτη χλιδή στην οποία ζει όταν μένει με την βασιλική οικογένεια στο παλάτι.

Την απόφαση να εγκαταλείψει την Ελλάδα της κρίσης και να αναζητήσει την επαγγελματική της τύχη στη Μέση Ανατολή, την πήρε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η αρχή έγινε όταν επιλέχθηκε ως αεροσυνοδός για το στόλο της Εmirates, όπου και ξεχώρισε ανάμεσα στις 700 υποψήφιες. Δυο χρόνια αργότερα δέχθηκε πρόταση να είναι υποψήφια για αποκλειστική απασχόληση στη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας. Από τις 30 κοπέλες προκρίθηκαν οι δυο και τελικά η όμορφη Κρητικιά ήταν εκείνη που επιλέχθηκε από τους ίδιους τους γαλαζοαίματους να ταξιδεύει μαζί τους. Έκτοτε, ζει μία συναρπαστική, όπως την περιέγραψε, εμπειρία.

«Έχω υπογράψει συμβόλαιο εχεμύθειας με τη βασιλική οικογένεια και ό,τι βλέπω κι ακούω τα κρατάω για τον εαυτό μου. Απαγορεύεται να γνωρίζουμε την αραβική γλώσσα γιατί δε θέλουν να καταλάβουμε τι λένε . Κάθε φορά μαθαίνουμε μια μέρα νωρίτερα ή τελευταία στιγμή το μέρος που θα ταξιδέψουμε με τη βασιλική οικογένεια. Πάντα έχω μαζί μου δυο βαλίτσες, με καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα ρούχα, γιατί δεν γνωρίζουμε σε ποιο προορισμό θα πάμε. Είναι φορές που είναι πολύ αυστηρά τα πράγματα και μας απαγορεύουν να ανεβάσουμε φωτογραφίες στα social media και φυσικά το καταλαβαίνω αυτό» είπε μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε:

«Όταν πηγαίνουμε στο παλάτι στη Σαουδική Αραβία και μένουμε μαζί τους, η ζωή εκεί είναι όνειρο. Υπάρχει το γυμναστήριο, η πισίνα, η σάουνα, το χαμάμ και όλα αυτά είναι μόνο για εμάς, το προσωπικό που δουλεύει για τη βασιλική οικογένεια. Υπάρχει ο χώρος που έρχονται οι Φιλιππινέζες και μας κάνουν μασάζ και μας ρωτούν: “τι φαγητά θέλετε να φάτε σήμερα”. Είναι καταπληκτική η ζωή μας εκεί. Εκεί μπορεί να μείνουμε μαζί τους από τρεις ημέρες μέχρι και δυο εβδομάδες, εξαρτάται το πόσο μας χρειάζονται. Οι απολαβές είναι πάρα πολύ καλές και δεν συγκρίνονται με τους μισθούς των αεροσυνοδών στην Ελλάδα».

Αποκάλυψε, επίσης, ότι τα πράγματα είναι και αυστηρά και υπάρχει ένα πρωτόκολλο που πρέπει να τηρείται. «Η στολή μας είναι ένα μακρύ μαύρο φόρεμα, κάτω από το γόνατο και όταν είναι η περίοδος του ραμαζάνι είναι λίγο πιο αυστηρά και γι’ αυτό αφοράμε φουλάρι και σακάκι. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου ζητούν να τους φτιάξω τσάι και συγκεκριμένο καφέ από τη Σαουδική Αραβία. Πρόσφατα στην τελευταία πτήση που είχα κάνει μαζί τους , μου είχαν πει να τους φτιάξω μουσακά και τζατζίκι γιατί τους αρέσει πολύ η ελληνική κουζίνα. Aλήθεια είναι πως όταν μου είπαν για τη βασιλική οικογένεια αγχώθηκα λίγο γιατί είχα ακούσει ότι κάποιοι είναι πάρα πολύ αυστηροί αλλά ευτυχώς οι δικοί μας είναι πολύ καλοί και ευγενικοί», είπε.

Η Κυριακή Κατσογρεσάκη λατρεύει τους αιθέρες και το τελευταίο διάστημα παρακολουθεί μαθήματα, προκειμένου να γίνει στο μέλλον πιλότος! Η όμορφη αεροσυνοδός είναι ιδιαίτερα δραστήρια και στα social media και συχνά ανεβάζει στο λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφίες από τα ταξίδια της.

Δείτε κάποιες από αυτές:

Πηγή