News – Photos – Videos

Καταπληκτικές δραστηριότητες για ολόκληρη την οικογένεια

Καταπληκτικές δραστηριότητες για ολόκληρη την οικογένεια

Καταπληκτικές δραστηριότητες για ολόκληρη την οικογένεια

Με τους περισσότερους γονείς να εργάζονται, με τις υποχρεώσεις να τρέχουν, με τα παιδιά να προσπαθούν να συνδυάσουν διάβασμα και κοινωνική ζωή καταλήγει να είναι δύσκολο για μια οικογένεια να βρει αρκετό χρόνο, για να μοιραστούν τα νέα τους και να περάσουν ποιοτικό χρόνο όλοι μαζί.

Μόνο, όμως, κλέβοντας χρόνο και αφιερώνοντάς τον στην οικογένεια μπορούν να δημιουργηθούν ισχυροί δεσμοί, καθώς δεν είναι το αίμα που μιλάει, αλλά η αγάπη και η αφοσίωση που τρέφουν και καλλιεργούν όλα τα μέλη μεταξύ τους που τους ενώνει.

Όταν, λοιπόν, καταφέρνει μια οικογένεια να μαζευτεί, θα ήταν έξυπνο να έχει κάποιες επιλογές για ομαδικές δραστηριότητες έτοιμες, ώστε να μην χάνουν χρόνο στην σκέψη.

  1. Επιτραπέζια παιχνίδια

Μία από τις πιο κλασικές επιλογές είναι να παίξετε κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι, καθώς αυτά προσφέρουν την δυνατότητα να μάθετε στα παιδιά την σημασία του να υπακούν σε κανόνες και να παίζουν δίκαια και με άμιλλα, ενώ ταυτόχρονα όντως περνάει ο χρόνος διασκεδαστικά. Η Μονόπολη, το Trivial, το οποίο είναι παιχνίδι γνώσεων, το Taboo, στο οποίο πρέπει να περιγράψεις μία λέξη στον συμπαίκτη σου, είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στην Ελλάδα. Βέβαια, η επιλογή του παιχνιδιού πρέπει να γίνει με βάση την ηλικία των παιδιών και για αυτό καλύτερα να ρίξεις μια ματιά στα βρεφικά και παιδικά παιχνίδια για όλες τις ώρες της ημέρας από το MR WOLF TOYS, για να είστε σίγουροι ότι θα παίξετε κάτι που μπορούν να συμμετέχουν και τα μικρότερα μέλη της οικογένειας.

  1. Μαγειρική

Μία ακόμη διασκεδαστική επιλογή, αλλά απαιτεί προετοιμασία από πριν, είναι να μαγειρέψετε ένα γλυκό όλοι μαζί. Και πάλι  θα πρέπει να αναζητήσετε μια συνταγή η δυσκολία της οποίας θα εξαρτηθεί από την ηλικία των παιδιών – όσο πιο μικρά τα παιδιά, τόσο πιο εύκολη θα πρέπει να είναι η συνταγή. Με αυτή την δραστηριότητα όχι μόνο θα μάθετε να επικοινωνείτε και να συνεργάζεστε αρμονικά με τα μέλη της οικογένειάς σας, αλλά στο τέλος θα έχετε να φάτε και ένα πεντανόστιμο γλυκό.

Σε περίπτωση που βρίσκεστε σε μια δύσκολη οικονομική θέση, αναζητήστε στο ίντερνετ εύκολες συνταγές ή συνταγές με λίγα υλικά και θα εμφανιστούν εκατομμύρια αποτελέσματα. Επίσης, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα ελέγχοντας ότι έχετε κάνει την σωστή επιλογή όσον αφορά τον πάροχο ενέργειας, συγκρίνοντας το δικό σας πρόγραμμα με τις προσφορές της nrg ρεύμα και φυσικό αέριο στο revmaenergy.store.

  1. Βόλτες

Αν το ρεύμα που καίτε στο σπίτι δεν παύει να σας τριβελίζει το μυαλό, μπορείτε πάντα να βγείτε για λίγο έξω. Άλλωστε μια έξοδος δεν σημαίνει απαραίτητα και έξοδα. Ανάλογα με την περιοχή που ζείτε, μπορείτε να περπατήσετε μέχρι την πλατεία και να κάνετε βόλτα στο κέντρο, να επισκεφτείτε κάποιο πάρκο ή κάποιο άλλο μέρος με μπόλικο πράσινο εκεί κοντά. Αν είστε και αθλητική οικογένεια, μπορείτε να κάνετε και ποδηλατάδες μέχρι ένα κοντινό χωριό.

Να θυμάστε ότι μια οικογένεια δένεται όταν όλα τα μέλη περνούν χρόνο μαζί και όταν ο καθένας ακούει τι έχει να πει ο άλλος με προσοχή και με αγάπη.