News – Photos – Videos

Αυτοκτονία Μοσχάτο: Στη φυλακή ο 43χρονος για την αποπλάνηση της άτυχης 14χρονης…

Αυτοκτονία Μοσχάτο: Στη φυλακή ο 43χρονος για την αποπλάνηση της άτυχης 14χρονης…

Ο 43χρονος κατηγορούμενος απολογήθηκε για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των 14 ετών και της κατάχρησης σε ασέλγεια, σε βαθμό κακουργήματος και για το πλημμέλημα της πορνογραφίας ανηλίκων. Η απολογία του κράτησε λιγότερο από μια ώρα και μετά την ολοκλήρωσή της, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 43χρονος ο οποίος φέρεται να διατηρούσε σχέσεις με την 14χρονη μαθήτρια η οποία έβαλε τέλος στη ζωή της πέφτοντας στις γραμμές του τρένου στο Μοσχάτο.

Μια μαρτυρία και μια ανακοίνωση για την υπόθεση της αυτοκτονίας της 14χρονης στον ηλεκτρικό του Μοσχάτου, συγκλονίζει και εξοργίζει ταυτόχρονα.

Κάτοικος της περιοχής, είχε καταγγείλει αρχικά στο Χαμόγελο του Παιδιού και στην συνέχεια στην αστυνομία την δράση του o 43χρονος. Ο άνθρωπος αυτός απευθύνθηκε αρχικά στο Χαμόγελο του Παιδιού το οποίο όμως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κατευθύνει τους πολίτες στις αρχές και φυσικά δεν φέρει καμία ευθύνη.

Ο άνθρωπος αυτός, είχε καταλάβει την δράση του 43χρονου αφού τον είχε δει με την 14χρονη μέσα στο κατάστημα του καθώς και στο αυτοκίνητό του. Στις 9 Μαΐου πήγε στο Χαμόγελο του Παιδιού για να καταγγείλει τη σχέση. Εκεί τον ενημέρωσαν ότι αρμόδια είναι η ΓΑΔΑ. Του έδωσαν στοιχεία επικοινωνίας με συγκεκριμένο τμήμα της αστυνομίας και πήγε εκεί. Εκεί τον ενημέρωσαν ότι πρέπει να γίνει επώνυμη καταγγελία. Εκείνος, δεν ήθελε να κάνει επώνυμη καταγγελία. Τότε του είπαν ότι μπορεί να συντάξει μία επιστολή με την καταγγελία του και να την κατάθεση ανωνύμως στον εισαγγελέα Πειραιά. Πριν προλάβει όμως να το κάνει, τον πρόλαβε το τραγικό χθεσινό γεγονός.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και το «Χαμόγελο του Παιδιού» με ανακοίνωσή του.

Όπως τονίζει είχε δεχτεί αναφορά από πολίτη στην Γραμμή SOS 1056 για σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης που έβαλε τέλος στη ζωή της στο Μοσχάτο. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι στις 9/5/2019 δέχτηκε αναφορά στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 από ευαισθητοποιημένο πολίτη, ο οποίος είχε υποψιαστεί την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης από ενήλικο άτομο, 40 περίπου ετών.Σύμφωνα με την αναφορά η 14χρονη είχε εντοπιστεί επανειλημμένα να βρίσκεται μαζί με το συγκεκριμένο ενήλικο άτομο και να συχνάζει στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε ο ίδιος στην περιοχή. Επίσης, σύμφωνα με την αναφορά η ανήλικη κοπέλα είχε εντοπιστεί να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του συγκεκριμένου ατόμου από πλατεία της περιοχής, ενώ ο πολίτης μας ενημέρωσε για δημόσια ανταλλαγή μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ του 14χρονου κοριτσιού και του ενήλικα που παρέπεμπαν στην ύπαρξη σχέση εξάρτησης της ανήλικης και κακοποίησης της από τον συγκεκριμένο ενήλικο άντρα.

Άμεσα, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε για την αναφορά την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας και έφερε σε επικοινωνία τον πολίτη που έκανε την αναφορά με τους αρμόδιους αξιωματικούς για την περαιτέρω διερεύνηση του περιεχομένου της.

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την εγκυρότητα των αναφερομένων και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την σωματική και ψυχολογική προστασία του ανήλικου παιδιού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ήδη θέσει το σύνολο των δομών και των υποστηρικτών υπηρεσιών του στη διάθεση της οικογένειας της ανήλικης. Επίσης, οι Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί του Οργανισμού βρίσκονται ήδη δίπλα στους μαθητές, γονείς και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου που φοιτούσε η ανήλικη, καθώς και της ευρύτερης περιοχής ώστε να παρασχεθεί ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη και ο,τιδήποτε άλλο χρειαστούν.

Πηγή